Integratie van gevelsystemen

Een gevelsysteem moet naadloos aansluiten op het ontwerp, de ontwikkeling, of de bouw van een gebouw. Daarom staan wij garant voor maximale ontwerpvrijheid, waarbij je volledige keuze hebt betreft de afmetingen, kleuren, en vormen van de panelen. Zo heeft de gevelconstructie een positieve impact op de architectuur van het gebouw.

Zelfs in het geval van een wit gebouw zijn er mogelijkheden voor het integreren van energieopwekkende gevelconstructies. Denk bijvoorbeeld aan zorgvuldig geïntegreerde panelen in de gevelvlakken onder schuine hoeken langs de ramen. Bekijk onze projecten, om hier voorbeelden van te vinden.

Ga naar projecten

Bekijk meer informatie

De conventionele bouwpraktijk zoals we die kennen, voldoet niet aan toekomstige behoeften. Om de energietransitie met succes te realiseren, is het essentieel om gebouwen te ontwerpen met een minimaal energieverbruik.

MARC is dé transitie adviseur voor de gevel van de toekomst. Wij denken met je mee voor een maximale opbrengst uit gevelsystemen, zonder dat het gevelsysteem de gevelarchitectuur op een negatieve manier beïnvloedt. Ons credo luidt dan ook: ‘Niet het productieproces, maar de architect bepaalt de vorm.’

Wij geloven dat ieder gebouw energie kan opwekken. We kijken graag mee met jouw vraag en voorzien je van passend advies.

Met onafhankelijk technisch advies streven we naar een soepel bouwproces, zonder concessies te doen aan duurzaamheid.

Esthetische én duurzame gevelsystemen

Het lijnenspel op een gebouw is essentieel voor de uitstraling. Als architect wil je flexibiliteit hebben bij het uitlijnen van raampartijen en verdiepingsvloeren, zowel in een vast patroon als in een vrije vorm. Tijdens het ontwerpproces is maximale vrijheid noodzakelijk om de belijning te creëren.

Het productieproces mag de architect niet belemmeren. Daarom stellen wij:

“Niet het productieproces, maar de architect bepaalt de vorm.”

MARC ondersteunt de architect door de esthetische wensen om te zetten naar een technisch uitvoerbaar, veilig en duurzaam gevelsysteem. Het doel is om samen de juiste balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit. Onze definitie van duurzaamheid omvat zowel energiebesparing als energieopwekking. Het gevelsysteem moet beide mogelijk maken.

Meer lezen over gevelsystemen