Max & Moore Amsterdam

Energieleverende gevels voor
Max & Moore

In het kantoorduo Max & Moore in Amsterdam is zowel een zwarte als een witte variant van Building Integrated Photo Voltaics verwerkt. Hier is niet voor de gemakkelijkste oplossing gekozen, een uitdaging voor MARC.

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Architect:
Mei architects and planners
Jaar:
2022
Locatie:
Amsterdam, the Netherlands
Terug naar het overzicht

Hoe maak je een maatwerk-energieopwekkende gevel met custom made pv-panelen?

Als er op het dak te weinig ruimte is voor pv-panelen om een gebouw energieneutraal te maken, wat doe je dan? Dan kies je voor duurzame gevelsystemen. Bij dit project zijn de dichte geveldelen vrijwel allemaal voorzien van pv-panelen. Deze zijn volledig geïntegreerd in de gevel, uitgevoerd in de kleuren zwart, wit en grijsgroen.

 

Een witte gevel die energie opwekt

In tegenstelling tot Max, heeft het gebouw Moore een witte kleurstelling waarin de BIPV nauwelijks opvalt. Dit illustreert een vernuftige benadering van het integreren van zonnepanelen, die zorgvuldig zijn verweven in de gevelvlakken onder schuine hoeken langs de ramen. Deze gedurfde keuze van Mei architects and planners demonstreert hoe je met pv-panelen de vrijheid hebt om innovatief te ontwerpen.

In dit project zijn de pv-panelen van Envelon gebruikt.

Onze specialismen
Duurzame gevelsystemen wit
Duurzame gevel
Het resultaat

Wij halen energie
uit jouw gevel

Wil je een passend advies voor het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen of toevoegen van een duurzame gevel? MARC is dé transitie adviseur voor de gevel van de toekomst. Wij denken graag met je mee en voorzien je van een passend advies of een uitgewerkt plan.

Direct contact